Amsterdam Research Project

Het Amsterdam Research Project (ARP) is een non-profit initiatief vanuit de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde van de Vrije Universiteit te Amsterdam dat zich richt op het bedienen van organisaties met een interesse in opkomende markten. Door middel van een zorgvuldige selectieprocedure worden elk jaar een groep van 20 getalenteerde en gemotiveerde (master) studenten geselecteerd om onderzoek te verrichten in een land met een opkomende economie. In de afgelopen jaren is het ARP werkzaam geweest in Azië, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika.

Elk jaar gaat nieuwe groep studenten de uitdaging aan om hun academische kennis in praktijk toe te passen. In het eerste half jaar acquisitie wekken de studenten interesse bij Nederlandse bedrijven in een op maat gemaakt consultancy onderzoek. Na een periode van twee a drie maanden vooronderzoek en vijf weken veld onderzoek, levert elke onderzoeksgroep binnen het ARP een academisch consultancy rapport op.

Voor het onderzoek werken wij samen met verschillende consultancy kantoren (in de vorm van advies en training), op deze manier is het mogelijk professioneel onderzoek aan te bieden tegen kostprijs. Het uitvoeren van marktonderzoek of het in kaart brengen van potentiële partners zijn slechts enkele voorbeelden van de maatoplossingen die wij kunnen bieden.