G&C Group

G&C Group is een aanbieder van market entry services met de focus op Azië. Zoals de term “market entry services’ suggereert, ondersteunt G&C Group ondernemingen met het ontwikkelen van business in nieuwe en/of bestaande markten in Azië.

Wij werken met onze klanten samen om hen te helpen hun ambities in Azië te realiseren en tastbaar resultaat te leveren. G&C Group is de enige aanbieder in de benelux die de commerciele propositie van bedrijven toetst, de strategie formuleert en direct oplossing via het aangesloten sales en ditsributie netwerk biedt. Ook bedrijven die onvoldoende winstgevend zijn met de bestaande operatie in Azie behoren tot onze doelgroep.

Omdat wij exclusief partner zijn van DKSH Technologie hebben wij beschikking over een aangesloten netwerk 1300 gespecialiseerde medewerkers, waarvan 450 service engineers. Geografisch gezien hebben wij in Azie beschikking over 95 kantoren in 16 landen, waaronder China, Japan, Taiwan, Thailand, Vietnam, Korea, Maleisie, Singapore, Australie en Cambodja. Er zijn drie klantgroepen. MKB bedrijven die al exporteren en of omzet hebben in Azië, MKB bedrijven die willen exporteren naar Azië en Multinationals.

De rol van G&C Group bij de MKB bedrijven is een full-service provider. Het project wordt van begin tot einde door G&C Group uitgevoerd. De rol bij Multinationals is een consultancy rol. Een ondersteuning op specialisme bij een bestaande afdeling. Door dit te laten verzorgen door G&C Group wordt dit efficiënter gedaan. Dit komt door het bestaande netwerk, contacten, kennis etc. De succesfactor van G&C Group is hoger doordat er enkel wordt gewerkt op de nieuwe markt en dit niet als onderdeel bij een bestaande afdeling komt.

Focus
De internationale handel verschuift naar Azië. De internationale handel van en naar Azië groeit jaarlijks met 11%. De Aziatische Pacific regio is groter geworden dan Noord-Amerika in termen van intraregionale export en is na Europa de grootste handelsregio van de wereld. Deze groei wordt verwacht door te zetten door een aanblijvende groei in consumptie, vermindering van handelsbarrières en uitbreiding van handelsovereenkomsten. De snelheid en schaal waarmee deze ontwikkelingen plaatsvinden is ongekend en staat niet in vergelijking met ontwikkeling dat wij in de westerse wereld hebben meegemaakt. Er vindt een significante verschuiving plaats van het economisch centrum richting Azië.

G&C Group ziet hiermee de trend van Europese bedrijven die toetreding zoeken tot de Aziatische markt bevestigd worden. Uit alleen Nederland hebben al 50.000 bedrijven uit de MKB zich uitgebreid naar de Aziatische markt.

Werkwijze
Middels onze specifieke werkwijze wordt op efficiënte manier de commerciële propositie van de cliënt bij potentiële Aziatische afnemers, producenten en consumenten getoetst waarna de werkelijke marktgrootte kan worden bepaald. Met een gefundeerde strategie en een selectie en screening van eventuele Aziatische partners wordt er in samenwerking met de cliënt tot implementatie overgegaan. Als doel geen opportunistische verkoop maar met een gegronde aanpak omzet realiseren in Azië.

Specialisatie
G&C Group heeft een specialisatie in de Kapitaalgoederen en technolgie in Food, Agro, Logistiek, Industrie, Manufacturing, Infrastructure and Energy.