PhiDelphi

PhiDelphi is een leidende onafhankelijke fusie- en overnamespecialist in Nederland met een focus op middelgrote transacties (typisch EUR 10-100 mln.).

Onze cliënten zijn grotere ondernemingen, DGA’s, professionele investeerders en management teams. We adviseren onze cliënten en structureren en leiden het gehele proces van verkoop, koop, of financiële herstructurering.

De onderscheidende wijze waarop PhiDelphi projecten structureert en leidt is essentieel voor de succesvolle afronding. Met deze aanpak heeft ons team sinds 2001 meer dan 150 uiteenlopende, vaak complexe transacties tot stand gebracht, waarvan een derde grensoverschrijdend. PhiDelphi is aangesloten bij een internationaal netwerk van fusie- en overnamespecialisten en heeft daardoor partners in alle relevante landen.

Kenmerken
PhiDelphi is een onafhankelijk adviesbureau met een geheel eigen profiel. In de markt onderscheidt PhiDelphi zich met name met een hoog kwaliteitsniveau, hoge professionele standaarden en een grote persoonlijke en inhoudelijke betrokkenheid bij onze cliënten. Met de sterk inhoudelijke benadering vormt PhiDelphi een onafhankelijk alternatief voor adviseurs van banken en big-4 spelers.

Kwaliteit bestaat uit maatwerk advieswerk vooral aan het begin van een project en een vasthoudende focus op het slagen van de transactie voor de cliënt. Succes bestaat volgens PhiDelphi namelijk niet alleen uit het maximaliseren van de transactievoorwaarden, maar ook uit het maximaliseren van de kans op een succesvolle afronding van de transactie. PhiDelphi gelooft niet in een standaard aanpak dat een junior team vervolgens uitvoert; PhiDelphi stemt projecten specifiek af op de specifieke situatie en ondersteunt cliënten met een ervaren team waarbij partners intensief betrokken blijven van het begin tot het eind. Met deze aanpak leidt PhiDelphi projecten vaker tot een succesvolle afronding dan veel van onze concurrenten. Vanwege de inhoudelijke benadering, werkt PhiDelphi bovendien relatief veel aan de complexere transacties.

Hoge professionele en ethische standaarden staan hoog in het vaandel. De belangen van cliënten zijn leidend in onze afwegingen; uiteindelijk doen we ons werk om onze cliënten te helpen en succesvol te laten zijn.

De verkoop of aankoop van een onderneming is een belangrijk en gevoelig proces, dat met zorg moet worden uitgevoerd. Al onze projecten worden uitgevoerd door een specifiek samengesteld team dat typisch bestaat uit één van de partners van PhiDelphi met één of meer consultants. De teamleden werken nauw samen met de cliënt.