InContext | Werken bij

InContext bestaat uit een kernteam, dat gevestigd is in Nederland, en een groot netwerk van associated consultants, trainers, begeleiders, bedrijfspsychologen en acteurs met ambitieuze klanten over heel de wereld. Samen streven we ernaar om organisaties ten goede te veranderen.

De aanpak van InContext noemt men onorthodox, gepassioneerd, gewetensvol, verrassend en zeer gefocust op meetbare resultaten. Daarom vinden de grootste en meest ambitieuze organisaties hun weg naar InContext.

Hoe is het om te werken bij InContext?

Grote internationale bedrijven
Nadat ik Cum Laude ben afgestudeerd voor de studie Science & Business management ben ik via mijn eindstage als trainer / consultant bij InContext gaan werken. InContext is een bedrijf dat gaat en staat voor de klant om strategische gedragsverandering te bewerkstelligen. Simpel gezegd werken we op het snijvlak van de gedragskant en de business, op alle niveaus: individueel, met teams en met hele bedrijven. We kennen interventies zoals het geven van trainingen, coaching, teamsessies, changemanagement, managementteam begeleiding en business-simulaties. Daarbij werken we voor grote internationale bedrijven in de profit sector in verschillende branches. 

Karin Vrij - Consultant bij InContext
Onze waarden zeggen alles over onze aanpak
Als trainer / consultant verkoop, ontwikkel je en voer je maatwerk projecten voor de klant. Elk project pakken we anders aan, we bieden eigenlijk nooit ‘van de plank’-oplossingen. Onze waarden F*ck mediocrity, fun, results, fair deal en integrity zeggen alles over onze aanpak.  Op mijn eerste dag kon ik meteen starten in een groots project om een business simulatie te maken voor een internationaal bedrijf. Een business game is een vorm van ervarend leren, waarin managers in een spel, welke hun business representeert, inzicht krijgen in hun eigen valkuilen en het effect ervan op het bedrijf. Dit was meteen een fantastische uitdaging: bedrijfskundige vraagstukken ophalen bij de klant, begrijpen wat de dilemma’s zijn, en dit via een systeem model omzetten in een uitdagend spel. Conceptueel, creatief en innovatief bezig zijn.

De drive om alles te doen voor de klant
InContext was meteen een match voor mij: qua team, sfeer, drive en diversiteit in opdrachten. Het team bestaat uit stuk voor stuk slimme collega’s met veel energie. Het is een klein team waardoor je iedereen kent. We hebben een mooi pand in Baarn in de bossen. Het heeft een wat huiselijke sfeer. We lunchen altijd met iedereen die niet bij de klant is in de woonkeuken.

Iedereen heeft de drive om alles te doen voor de klant. Deze verantwoordelijkheid vertaalt zich in mooie opdrachten, flexibiliteit, werken totdat het impact maakt en veel energie als het project geslaagd is. Sommige noemen het ‘in het diepe gooien’, maar ik zie het als snel veel verantwoordelijkheden krijgen. En als dit goed gaat, krijg je er zo meer bij.

Elke dag is anders. Als je kijkt naar een week in mijn agenda: je vliegt naar New York om een simulatie te begeleiden, de volgende dag geef je een training bij de klant, vervolgens heb je een sales gesprek of ben je op kantoor om het volgende project te ontwikkelen. Dit houdt het uitdagend. Kan je goed voor jezelf zorgen, houd je van hard werken en impact maken, ben je flexibel, wil je verantwoordelijkheden, heb je energie en wil je een slim en gezellig team?

You can only regret what you did not try, good luck!